Tom Holkenborg, beter bekend als componist en dj Junkie XL, heeft de soundtrack van de film Deadpool verzorgd. Hij noemt het een van de moeilijkste klussen uit zijn carrière.

"Ik heb meteen ja gezegd tegen hun voorstel om de muziek voor mijn rekening te nemen, al bleek het een van de moeilijkste klussen uit mijn carrière als filmcomponist", vertelt hij donderdag in gesprek met de Telegraaf.

De dj denkt er een verklaring voor te hebben. "Dat had te maken met de enorme hoeveelheid wisselingen in sfeer en toon. Die moest ik zien bij te benen met wat ik maakte."

Het is voor Holkenborg niet de eerste keer dat hij de muziek van een grote Hollywoodfilm componeert. Volgend jaar komt ook Batman vs Superman: Dawn of Justice uit. En in 2015 maakte de Nederlander de score voor de vierde Mad Max-film, Fury Road.

"Filmmakers zoeken contact met me omdat ze mijn muziek te gek vinden of omdat ze denken dat ik 't in me heb om iets heel nieuws te doen. Soms ligt er dan al een hele film klaar, vaak ook alleen een scenario. Maar altijd ga ik uitgebreid in gesprek met de regisseur, om te begrijpen wat zijn ideeën zijn en om een indruk te krijgen van de personages om wie het in de film draait", legt de componist uit.

Video: Soundtrack Deadpool

Soundtrack Deadpool gemaakt door Junkie XL
Soundtrack Deadpool gemaakt door Junkie XL

Huursoldaat

Deadpool gaat in februari in première en vertelt over een high-tech huursoldaat die bekend staat om zijn zwarte humor en bijdehante opmerkingen.

Net als het personage Wolverine uit de X-Men reeks is ook Deadpool een product van een geheim militair programma, waardoor hij bovenmenselijk krachten bezit. Deadpool, vertolkt door acteur Ryan Reynolds, was eerder te zien in de film X-Men: Wolverine.