Elizabeth Banks gaat een schurk spelen in de nieuwe Power Rangers-film, die gebaseerd is op de populaire kinderserie van de jaren 90, meldt The Hollywood Reporter.

Banks zal de rol spelen van de bekende schurk Rita Repulsa, een alien en heks die de wereld wil overnemen.

Dean Israelite regisseert de film en Haim Saban, Brian Casentini, Marty Bowen en Wyck Godfrey gaan produceren.

De Power Rangers, tieners die speciale superkrachten hebben, worden gespeeld door RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Naomi Scott en Dacre Montgomery. 

Power Rangers

Rebbeca Marie Gomez, beter bekend onder haar artiestennaam Becky G, is in Nederland vooral bekend van haar nummer Shower. Ze was eerder al kort te zien in een paar tv-series, zoals Empire. Zij zal de gele Power Ranger gaan spelen.

The Martian-actrice Naomi Scott speelt de roze Power Ranger, RJ Cyler de blauwe, Ludi Lin de zwarte, en Dacre Montgomery de rode.

Filmmaatschappij Lionsgate zou bewust gekozen hebben voor jonge acteurs, net onder de twintig, die al wat ervaring hebben, maar niet direct herkenbaar zijn.

Verhaallijn

Het is nog onduidelijk wat het verhaal voor de nieuwe Power Rangers zal worden. Vermoedelijk zal de film een nieuw begin zijn voor de reeks, die in 1993 startte met een televisieserie. Burk Sharpless en Matt Sazama (The Last Witch Hunter) schreven het script voor de film. 

De film zal in januari 2017 in de bioscoop te zien zijn.