Frank Lammers verdient aan zijn medewerking in de Jumbo-reclames net zoveel als het bedrag dat hij voor twintig films zou krijgen. 

Lammers, die voor zijn rol in de film Nachtrit een Gouden Kalf won, vindt dat je "één keer kunt cashen als acteur in Nederland". 

"En als je dat kan, vind ik dat je dat moet doen, zeker als je een gezin hebt", zegt Lammers in een uitgebreid interview met HP/De Tijd.

"Voor het bedrag dat ik daarvoor krijg, moet ik twintig films doen. Maar onzeker is het (bestaan als acteur, red.) niet. Ik kan ook prima zonder die commercial."

Driegesprek

In het interview, een driegesprek tussen Lammers, Monic Hendrickx en Georgina Verbaan, komt het 'bijklussen' van Lammers slechts kort ter sprake. De rode lijn door het interview wordt gevormd door onderwerpen als de acteercarrières, de vooropleidingen en toekomstverwachtingen van de drie acteurs.

Zo vertelt Hendrickx dat ze geweigerd werd door de toneelopleiding in Maastricht en zegt Lammers dat zijn tijd op de Toneelschool van Amsterdam een lijdensweg was.

Gouden Kalf

Ook legt het drietal uit dat het winnen van een Gouden Kalf geen enkele invloed op hun carrière heeft gehad. Toch vonden ze het geen onprettige ervaring.

"Het is in elk geval leuk, als je daar zit met die andere genomineerden, dat je niet je beste pokerface hoeft te doen", zegt Verbaan.

"Je moet die prijs gewoon in ontvangst nemen", vult Lammers aan.  

"Het publiek vindt dat leuk. Dat houdt van prijzen. Dus dan ga je daarnaartoe, zet je je mooiste smoel op, haalt dat ding op, zegt wat aardigs en gaat weer naar huis. Zo hoort het. (...)"