Acteur Corey Hawkins gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe serie 24. Hij neemt de hoofdrol over van Kiefer Sutherland, die negen seizoenen lang CTU-agent Jack Bauer vertolkte.

Hawkins is vooral bekend van zijn rollen in de serie The Walking Dead en de film Straight outta Compton, waarin hij rapper Dr Dre vertolkte, meldt The Hollywood Reporter.

24, dat tussen 2001 en 2015 negen seizoenen liep, was zeker de eerste jaren een kijkcijferkanon en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes en twee Emmy's.

Er werd lange tijd gepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen spoorloos verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project nooit van de grond kwam.

Legacy

De nieuwe serie heet 24: Legacy. De opzet is hetzelfde als voorheen, de gebeurtenissen zijn in real-time te volgen, elke aflevering gaat over een uur van een etmaal waarin veel gebeurt en het tempo ligt hoog.

Hawkins speelt het nieuwe hoofdpersonage, Eric Carter. Hij wil, met de Counter Terrorist Unit, een grootschalige terroristische aanval tegenhouden.