Zender ABC ontwikkelt een tv-serie over het Watergate-schandaal. 

De plannen bevinden zich nog in een pril stadium, meldt Deadline.

De serie speelt zich af midden jaren zeventig en wordt verteld vanuit het oogpunt van John Dean. Ten tijde van het presidentschap van Richard Nixon was hij juridisch adviseur van de Amerikaanse president. Zo raakte hij sterk betrokken bij de gebeurtenissen die leidden tot de Watergate-inbraken, en het Watergate-schandaal. Het schandaal leidde in 1974 tot het aftreden van Nixon.

John Dean wordt vaak gezien als een meesterbrein achter de doofpotaffaire rondom de inbraken. De serie volgt Dean als hij ontdekt dat het Witte Huis in Washington een slangenkuil is en hij als zondebok wordt aangewezen in het schandaal. De serie laat zien hoe Dean alles riskeert om terug te vechten.

Adviserende rol

Het boek van Dean uit 2014 The Nixon Defense: What He Knew And When He Knew It dient als bronmateriaal voor de serie. Dean (77) heeft een adviserende rol in de productie.

Dean schreef veertien boeken en is daarnaast columnist en politiek commentator. Eerder werd ook al een succesvolle film gemaakt over het Watergate-schandaal, All the President's Men. De film vertelt het verhaal door de ogen van Woodward en Bernstein, de twee journalisten die het schandaal ontrafelden.