Chris Rock heeft zijn presentatietekst voor de uitreiking van de Oscars volgende maand niet herschreven, zoals meerdere media dit weekend bekendmaakten. Zijn uitgever meldt dat Rock nog geen beslissingen heeft genomen over de inhoud van de show.

Producent van de Academy Awards, Reginald Hudlin, vertelde tegen Entertainment Tonight dat Rock zijn eerste versie had weggegooid en begonnen was aan een nieuwe tekst om in te spelen op de laatste ontwikkelingen en de discussie die er is over diversiteit bij de Oscars. 

Dat blijkt niet waar te zijn. "Over de uitspraken van Reggie Hudlin over Chris Rock: niet Hudlin, of iemand anders kan vanuit Chris praten", aldus uitgever Leslie Sloane tegen The Hollywood Reporter. "Chris heeft nog geen beslissingen over de show gemaakt. Alles wordt duidelijk op 28 februari."

Diversiteit

Sommige donkere acteurs zegden af vanwege het gebrek aan diversiteit bij de nominaties. Vrijdag beloofde The Academy of Motion Picture Arts and Sciences dat het aantal vrouwen en niet-blanken dat stemt over de nominaties en toekenning van de Oscar over vijf jaar moet zijn verdubbeld. 

Rock plaatste eerder een kritische noot bij de nominaties voor de 88e Oscars. Hij noemde de Oscars op Twitter de "witte BET Awards", hiermee doelt hij op de Black Entertainment Awards.

De filmprijzen worden zondag 28 februari uitgereikt.