De openbaar aanklager in de moordzaak rond Steven Avery, waar de Netflix-serie Making a Murderer op gebaseerd is, zegt dat hij een boek schrijft "om het hele verhaal te vertellen".

Kenneth Kratz verwijt de makers in een interview met WBAY-TV dat ze "belangrijk bewijs" uit de serie hebben gelaten.

Volgens de aanklager zijn er "fysieke en indirecte bewijzen" die erop wijzen dat Avery schuldig is. Zo werd er onder andere een kogel in de garage gevonden van Avery met het dna van Halbach erop. Volgens Kratz is het weglaten van dit bewijs uit de serie een eis van de makers geweest.

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Avery, een autosloper uit Winsconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie.

Voor het eerste vergrijp, een brute verkrachting, zat hij achttien jaar in de cel, waarna alsnog bewezen werd dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van een gruwelijke moord. Maar ook in dit onderzoek maakten politie en justitie volgens de documentaire veel fouten en slordigheden. De autoriteiten hebben dit altijd ontkend.

Dankbaar

Kratz vindt met name dat het verhaal van het slachtoffer, Teresa Halbach, in Making a Murderer is vergeten. Hij zegt zich verplicht te voelen om voor Halbach en haar familie op te komen al sinds het moment dat de serie uitkwam. Kratz is "dankbaar" om het hele verhaal te mogen opschrijven.

De makers van Making a Murderer hebben gezegd achter hun werk te staan.