De sneeuwstorm die dit weekeinde de oostkust van de Verenigde Staten teisterde, heeft weinig effect gehad op de bioscoopbezoeken. The Revenant was de best bezochte film in de VS.

De film, die vertelt over een Amerikaanse pionier die begin negentiende eeuw na een aaval van een beer in de wildernis moet proberen te overleven, bracht 16 miljoen dollar (14,8 miljoen euro) op.

The Revenant heeft tot zondag in totaal al 119,2 miljoen dollar (110,4 miljoen euro) opgebracht, blijkt uit data van Box Office. De film, met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, ontving vorige week twaalf Oscarnominaties. Het drama maakt onder meer kans op beeldjes voor beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler.

Paul Dergarabedian van Rentrak noemt de omzet van The Revenant  "verbazingwekkend. Studios geven vaak het weer de schuld als er een slecht weekeinde is geweest, maar dat was zeker niet het geval bij The Revenant". De film is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien.

Star Wars: The Force Awakens volgde met een omzet van 14,3 miljoen dollar (13,2 miljoen euro). Op plek drie staat de film Ride Along 2 (12 miljoen euro).