Chris Rock zou druk bezig zijn met het herschrijven van zijn presentatieteksten voor de uitreiking van de Oscars volgende maand.

Producent van de Academy Awards, Reginald Hudlin, vertelde tegen Entertainment Tonightdat Rock zijn eerste versie heeft weggegooid en begonnen is aan een nieuwe tekst om in te spelen op de laatste ontwikkelingen en de discussie die er is over diversiteit bij de Oscars. 

Sommige donkere acteurs zegden af vanwege het gebrek aan diversiteit bij de nominaties. Vrijdag beloofde The Academy of Motion Picture Arts and Sciences dat het aantal vrouwen en niet-blanken dat stemt over de nominaties en toekenning van de Oscar over vijf jaar moet zijn verdubbeld. 

Video: Will Smith niet naar de Oscars

Grappen

Volgens de producent staat het filminstituut open voor grappen over de commotie rond de 'witte' Oscars. Hij is er dan ook van overtuigd dat Rock "met iets komt waar mensen nog weken over zullen praten". Hudlin zegt ook dat Rock er erg naar uitkijkt om de Oscars te presenteren. 

Rock plaatste eerder een kritische noot bij de nominaties voor de 88e Oscars. Hij noemde de Oscars op Twitter de "witte BET Awards", hiermee doelt hij op de Black Entertainment Awards.

De filmprijzen worden zondag 28 februari uitgereikt.