Vanaf donderdag kan het Nederlandse publiek de film The Revenant bekijken. Het is de nieuwste film van de Oscarwinnende regisseur Alejandro González Iñárritu (Birdman), die met deze film twaalf Oscarnominaties op zak heeft.

Empire - 5 sterren

"De cinematografie is subliem, de landschappen zijn prachtig weergegeven en lijken net alsof ze uitkomstig zijn van een schilderij van Albert Bierstadt. Daarnaast is de soundtrack van Ryuichi Sakamoto en Alva Noto zeer goed. Leonardo DiCaprio ruwe acteerprestatie zorgt ervoor dat je geen typische man-versus-natuur-film krijgt."

Lees de volledige recensie

The Telegraph - 4 sterren

"Iñárritu zei bij de uitreiking van de Golden Globe: 'Pijn is tijdelijk, maar een film is voor altijd.' Daar heeft hij absoluut gelijk in, al is The Revenant natuurlijk niet oneindig. Het laat twee en een half uur aan prachtige beelden zien. Een film die illustreert hoe het is om boven jezelf uit te stijgen."

Lees de volledige recensie

Rolling Stone - 3,5 ster

"Een DiCaprio die het maximale uit zichzelf haalt, dat wil je niet missen. Dit keer lijkt het duidelijk dat hij de grote favoriet is voor de Oscars. Kritiekpunt is dat de film op filosofisch gebied soms ietwat tekort komt, maar het onderwerp natuur wordt door Iñárittu perfect gebracht."

Lees de volledige recensie

Hitfix - A-

"The Revenant mag dan niet de allerbeste film ooit zijn, maar het is moeilijk te bedenken dat er in onze tijd nog een filmmaker komt die het beter gaat doen dan deze film. Iñárritu durft groot te dromen en heeft de kracht om die waar te maken."

Bekijk de trailer van The Revenant: