Biografiefilm over Stan Laurel en Oliver Hardy in de maak

Acteurs Steve Coogan en John C. Reilly gaan de hoofdrollen spelen in een biografiefilm over komieken Stan Laurel en Oliver Hardy.

Dat meldt Variety maandag.

De film is geschreven door Jeff Pope, de scenarist die ook samen met Coogan de veelbekroonde tragikomedie Philomena schreef. Coogan speelde in de op waarheid gebaseerde film een journalist die met een oude katholieke vrouw (Judi Dench) op zoek gaat naar haar verdwenen zoon.

Stan & Ollie wordt geproduceerd door de BBC. De makers omschrijven het project als een "emotioneel eerbetoon aan twee van de grappigste mannen in de filmgeschiedenis."

Real-life tournee

Het verhaal concentreert zich op begin jaren vijftig, toen de twee komieken na het afsluiten van hun filmcarrière een real life-tournee door Groot-Brittannië maakten. De tournee trok in eerste instantie nauwelijks publiek, maar uiteindelijk trokken Laurel en Hardy volle zalen.

De opnames gaan binnenkort van start. Maandag werd ook aangekondigd dat acteur Steve Coogan binnenkort te zien zal zijn in een Amerikaanse verfilming van het boek Het Diner van schrijver Herman Koch.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie