Isa Hoes wil als actrice niet zichzelf 'spelen'

Isa Hoes vindt het leuk om rollen te spelen waar ze minder van zichzelf in hoeft te stoppen. "Je wilt als actrice niet jezelf neerzetten."

"Ik vind het juist leuker om een crimineel te spelen, want dat staat verder van me af dan bijvoorbeeld het spelen van een moeder", zegt de actrice in gesprek met NU.nl.

Vanaf maandagavond is Hoes te zien in het derde seizoen van Celblok H, waarin ze Suzanne Kramer speelt, een vrouw die veroordeeld is voor het doden van de moordenaar van haar dochter.

De actrice had van te voren nooit kunnen bedenken dat de serie een succes zou worden. "Ik ben super blij dat we dit hebben gemaakt met deze cast. Het zijn geen 'egovrouwen'."

De serie is gebaseerd op het Australische Wentworth, dat in het voorjaar van 2016 start met het vierde seizoen. Over de vraag of er al iets bekend is over een vierde seizoen voor Celblok H is de actrice duidelijk: "Dat is koffiedik kijken, het hangt af van de kijkcijfers."

Bekijk de promo van het derde seizoen van Celbok H:

Boek

Hoes was afgelopen week ook bezig met haar carrière als schrijfster. Het boek dat ze schreef over haar man, acteur Antonie Kamerling, werd bekroond met een Gouden Boek. Hij pleegde in oktober 2010 zelfmoord. Over de periode met Kamerling schreef Hoes het boek Toen Ik Je Zag.

Toch blijft dit succes dubbel voor haar. "Ik had het boek het liefst nooit geschreven. Maar het is zo, en ik ben heel dankbaar dat er zo ontzettend veel mensen iets aan hebben. Het is taboedoorbrekend." En, vervolgt de schrijfster, "het laat zien dat er in deze wereld van alles aan de hand is".

Antonie Kamerling

De actrice vertelt dat ze het niet vervelend vindt om over Kamerling te praten in interviews. "Het is een deel van mijn leven. Maar ik vind het ook goed dat ik over de toekomst kan praten."

Het derde seizoen van Celblok H begint maandagavond op SBS6 om 20.30 uur

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie