Yorick van Wageningen in Nederlandse speelfilm Storm

Acteur Yorick van Wageningen gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Storm. De opnames van de film vinden plaats in Luxemburg en zijn onlangs van start gegaan. 

Dat maakt distributeur Dutch Filmworks maandag bekend.

Storm speelt zich af in de middeleeuwen waar de 12-jarige zoon van een drukker (Van Wageningen) moet proberen zijn vader van de brandstapel te redden. Die heeft zijn leven op het spel gezet door de verboden brief van Maarten Luther te verspreiden.

De film wordt geregisseerd door Dennis Bots, die eerder hits als Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen maakte. Het scenario is van Karen van Holst Pellekaan (Oorlogsgeheimen, Tessa).

2017

De andere hoofdrolspelers worden later bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat Storm begin 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien is.

In 2017 worden wereldwijd tal van evenementen georganiseerd ter gelegenheid van de vijfhonderdste verjaardag van de Reformatie, die begon met de publicatie van de stellingen van Maarten Luther.

Hollywood

Van Wageningen maakte de afgelopen tien jaar carrière in Hollywood, waar hij met talloze grote regisseurs werkte. Zo was hij te zien in onder meer The Girl with the Dragon Tattoo, Riddick en The Way (met Martin Sheen).

Ook was de acteur te zien in Nederlandse producties als Oorlogswinter en De Troon. Van Wageningen gaat komend voorjaar ook een toneelstuk regisseren, Total Loss, gebaseerd op de film waarmee hij in de jaren negentig doorbrak.

Lees meer over:
Tip de redactie