Netflix-baas denkt na over Making a Murderer 2

Topman van Netflix Ted Sarandos zegt dat er een kans is op een tweede deel van de populaire documentaireserie Making a Murderer.

"Het verhaal is zich nog steeds aan het ontwikkelen, dus we zullen er zeker naar kijken", aldus Sarandos tijdens een persconferentie, meldt Variety.

De officiële afspraken voor Making a Murderer 2 zijn nog niet gemaakt, maar de voorbereidingen zijn wel al getroffen. Filmmakers Moira Demos en Laura Ricciardi hebben al materiaal.

Telefoontjes

"Vandaag is het vier weken geleden dat de serie uitkwam en sinds die vier weken hebben we meerdere telefoontjes met Steven Avery (hoofdpersoon Making a Murderer) gepleegd en opgenomen met het idee dat we ze zullen gebruiken in toekomstige afleveringen", aldus Ricciardi. "We zijn nog niet naar Wisconsin gegaan in de afgelopen weken."

Demos zegt dat ze niet alleen het verhaal van Avery op de voet volgen, maar ook kijken naar andere verhalen. "Het verhaal is nog steeds bezig, de zaak is open. Het is het echte leven, dus we weten niet wat er gaat gebeuren. We zijn er klaar voor. Als er significante dingen gebeuren, zullen we er zijn."

Eerste serie

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Avery, een autosloper uit Winsconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie.

Van het eerste vergrijp, een brute verkrachting, werd nadat hij 18 jaar in de cel had gezeten alsnog bewezen dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van een gruwelijke moord. Maar ook in dit onderzoek maakten politie en justitie veel fouten en slordigheden.

Lees meer over:
Tip de redactie