Mad Max: Fury Road is de grote winnaar geworden bij de 21e editie van de Critics Choice Awards in het Amerikaanse Santa Monica.

De film van regisseur George Miller wist negen van de dertien nominaties te verzilveren. Daarmee liet het vijfde deel in de serie de concurrentie ver achter zich.

Onder meer de prijs voor beste regisseur en beste mannelijke én vrouwelijke hoofdrol in een actiefilm (Tom Hardy en Charlize Theron) gingen naar Mad Max: Fury Road.

De drama Spotlight met Mark Ruffalo (Foxcatcher) en Michael Keaton (Birdman) wist drie prijzen te winnen, waaronder die van beste film.

Ook de komedie The Big Short met Christian Bale (The Dark Knight Rises) won drie prijzen: beste komedie, beste mannelijke hoofdrol in een komedie en best bewerkte scenario.

The Revenant

Leonardo DiCaprio wist met zijn rol als Hugh Glass in The Revenant de prijs voor beste acteur te pakken. Ook de prijs voor beste camerawerk ging naar de film.

The Revenant is gebaseerd op het boek The Revenant: a Novel of Revenge van Michael Punke uit 2003, over het harde leven van een Amerikaanse pelsjager in 1823. De pelsjager Hugh Glass wordt ernstig toegetakeld door een grizzlybeer.

Trailer: The Revenant

The Revenant - Trailer
The Revenant - Trailer