Rutger Hauer heeft rol in film Valerian

Rutger Hauer heeft een rol bemachtigd in de nieuwe film van de Franse regisseur Luc Besson. 

De 71-jarige Nederlander is in Valerian te zien naast grote sterren als Ethan Hawke, John Goodman, Clive Owen, Dane DeHaan en Rihanna. Dat melden Franse en Italiaanse media.

De opnames vinden op dit moment plaats, onder meer in Parijs. De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel en speelt zich af in de 28e eeuw, als de mensheid heeft uitgevonden hoe tijdreizen werkt.

DeHane en actrice Cara Delevingne spelen twee overheidsmedewerkers die ervoor moeten zorgen dat de orde in het universum ondanks het tijdreizen bewaard blijft. Hauer speelt naar verluidt een schurk in de film.

Valerian

De graphic novel Valerian werd in de jaren zestig bedacht. Sindsdien zijn er van de boeken meer dan tien miljoen exemplaren verkocht in 21 talen. Luc Besson was eerder verantwoordelijk voor hits als Leon, Taxi, The Transporter en The Fifth Element.

Valerian moet in 2017 in de bioscopen te zien zijn. Hauer rondde onlangs de opnames van de Amerikaans sf-film Black Angel af. Vorig jaar was hij onder meer te zien in bioscoophit Michiel de Ruyter en de laatste reeks van HBO-serie True Blood.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie