Voor de nieuwe bioscoopfilm Sneekweek heeft Ferry Doedens ’s nachts urenlang in het koude water van het Sneekermeer gelegen totdat hij blauw zag van de kou "Ik heb een paar keer een nachtshoot gehad. Het was onwijs koud", herinnert Doedens zich van zijn speelfilmdebuut.

"In de film val ik achterover van boord als Lisa, een rol van Holly Brood, wegracet met een enorme vaart", verklapt de 25-jarige acteur.

De acteur moest vervolgens uren in het water blijven liggen voor de scène en raakte bijna onderkoeld. "Na afloop werd ik door vier mensen opgewarmd met föhns. Ik heb er nog foto’s van waarop te zien is hoe blauw ik eruit zag."

Avontuurlijke nachten

Doedens herinnert zich bovenal de leuke en avontuurlijke nachten. "Het was vooral koud, maar we hebben heel erg gelachen. Ik speel de rol van partyanimal Tim. Dat is een jongen met net een paar gouden kettinkjes en armbandjes te veel."

"Het is iemand die elk meisje om zijn vingers windt. Ik heb dan ook wat afgezoend tijdens de opnames, met Kimberley Klaver, Marly van der Velden en Holly Brood. Het is een leuke bijrol van een macho, een jongen die snel op zijn teentjes is getrapt."

Vriendengroep

Kimberley Klaver speelt de rol van Ilse, die bij Tim in het vriendengroepje zit. "We komen naar de Sneekweek om te feesten, maar doordat we in aanraking komen met de andere vriendengroep worden we meegesleept in een rollercoaster van heftige gebeurtenissen en bizarre ervaringen. Ondertussen blijven we lekker flirten, feesten, zeilen, seksen en drinken. Het is immers een sexy thriller comedy’’, vertelt de 30-jarige actrice.

De twee acteurs hebben hoge verwachtingen van de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm die maandagavond in première gaat in Amsterdam. "Toen ik de film terugkeek zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik hoop dat de kijkers het ook zo gaan ervaren. We werden meegesleurd in het verhaal, een echte thriller, echt heel eng. Gelijkertijd zitten er ook grappige scènes in, liefdeslijnen en drama", aldus Klaver.

Vechtershart

Kimberley is momenteel nog te zien in Vechtershart en begint in het voorjaar aan de opnames van het tweede seizoen van deze BNN-serie.

Een maandje eerder draaide ze met Johnny de Mol in België het derde seizoen van Crimiclowns. Ferry is vanaf zondag 17 januari kandidaat in het programma Maestro, waarin hij leert dirigeren. "En ik duik weer de studio in om een nieuwe single op te nemen", kondigt Doedens aan.