Verfilming vierde Chronicles of Narnia-boek is reboot

De verfilming van het boek The Chronicles of Narnia: The Silver Chair is een reboot van de filmreeks.

Producent Mark Gordon vertelt bij de perspresentatie van de serie Criminal Minds: Beyond Borders dat de film binnenkort gemaakt wordt, aldus Collider.

"Het wordt compleet nieuw. We krijgen een nieuwe regisseur en er werkt een compleet nieuw team aan de film", vertelt Gordon.

Het eerste kinderboek uit de reeks, The Lion, the Witch and the Wardrobe, werd in 2005 verfilmd. Filmversies van het tweede en derde deel volgden in 2008 en 2010. De drie films brachten wereldwijd ruim 1,6 miljard dollar op, het eerste deel werd het best bezocht.

Nieuwe gezichten

In de vierde film, The Chronicles of Narnia: The Silver Chair, keren de bekende gezichten dus niet meer terug. In het vierde Narnia-boek komen de Pevensie-kinderen niet meer voor.

Welke acteurs de hoofdrollen voor hun rekening gaan nemen, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de film in de bioscopen moet verschijnen.

C.S. Lewis

Bij de totstandkoming van de vierde Narnia-film zijn de nabestaanden van C.S. Lewis nauw betrokken. Lewis' stiefzoon Douglas Gresham is een van de producenten.

Gresham werkt bovendien met medeproducenten Gordon en Vincent Sieber, directeur van de C.S. Lewis Company, aan het script.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie