Filminstituut Eye organiseert op zondag 17 januari een in memoriam voor de overleden zanger en acteur David Bowie. Tijdens de bijeenkomst wordt de film Labyrinth uit 1986 vertoond. 

Deze wordt voorafgegaan door een trailer van het Duitse drama Christiane F - Wir Kindern vom Bahnhof Zoo, waarin Bowie als zichzelf te zien was, heeft programmeur Ronald Simons maandag gemeld.

De Britse kunstenaar overleed zondag op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Labyrinth van regisseur Jim Henson is een van de bekendste films waarin Bowie als acteur te zien was.

Hij speelt de Goblin King, die het broertje van een tienermeisje heeft ontvoerd en meegenomen in zijn labyrint. Zij moet de weg vinden om haar broertje terug te krijgen.

Heroïneprostituee

Christiane F vertelt over het leven van een heroïneprostituee in Berlijn. Het nummer Heroes van Bowie speelt een belangrijke rol in de film en de zanger is te zien tijdens een optreden.

Filmhuis Hilversum toont maandagavond ter nagedachtenis aan Bowie de documentaire David Bowie Is. De film werd onlangs gemaakt ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling die nu in het Groninger Museum te zien is.