Films met Harrison Ford leverden in de Verenigde Staten de meeste bioscoopomzet ooit op. 

De 73-jarige acteur neemt de toppositie over van Samuel L. Jackson dankzij zijn rol in Star Wars: The Force Awakens, de film met de meeste omzet ooit in de Verenigde Staten.

De nieuwste Star Wars-film bracht tot nu toe 764,4 miljoen dollar (702 miljoen euro) op. Ford is te zien in 41 films die in totaal goed waren voor 4,699 miljard dollar (4,317 miljard euro). Dat blijkt uit de meeste recente index op de website Box Office Mojo.

De 68 films van Jackson leverden in totaal 4,626 miljard dollar (4,25 miljard euro) op. Tom Hanks, Morgan Freeman en Eddie Murphy sluiten de top 5 af. De hoogst genoteerde actrice is Cameron Diaz op de 15e plek.

Strijd

The Wrap verwacht dat Ford en Jackson de komende jaren blijven strijden om de eerste plek. Ford heeft plannen voor een nieuwe Indiana Jones-film, een vervolg op Blade Runner en hij speelt misschien ook weer in de volgende Star Wars-film. Ondertussen is Jackson binnenkort te zien in The Legend Of Tarzan, Kong: Skull Island en de nieuwe film van regisseur Tim Burton, Miss Peregrine's Home For Peculiar Children.

Eddie Murphy wordt de komende jaren waarschijnlijk ingehaald door meer actieve acteurs in de top 10, Tom Cruise, Robert Downey Jr. en Johnny Depp.