Acht films, waaronder de Nederlandse History's Future van Fiona Tan, doen mee in de competitie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat 27 januari begint.

De opzet van de prijzen is dit jaar veranderd. In plaats van drie awards wordt nu gestreden om één Hivos Tiger Award. Hieraan is een bedrag van 40.000 euro verbonden. Verder is er een speciale juryprijs van 10.000 euro.

De films die meedoen zijn naast die van Tan, The Land of the Enlightened van Pieter-Jan De Pue (België), Motel Mist van Prabda Yoon (Thailand), Oscuro animal van Felipe Guerrero (Colombia), Radio Dreams van Babak Jalali (VS), La última tierra van Pablo Lamar (Paraguay), Where I Grow Old van Marília Rocha (Brazilië) en A Woman, a Part van Elisabeth Subrin (VS).

Bekijk de trailer van The Land of the Enlightened:

Jury

In de jury zitten de Nederlandse filmcriticus Peter van Bueren, de Tunesische actrice Hend Sabry, de Thaise filmmaker Anocha Suwichakornpong, de Portugese regisseur Miguel Gomes en Hans Hurch, festivaldirecteur van het Vienna International Film Festival.