Het achtste deel uit de Fast and Furious-reeks wordt mogelijk opgenomen in Cuba, Rusland en IJsland.

Filmstudio Universal is nog in gesprek met de autoriteiten in die landen, meldt The Hollywood Reporter.

Mochten de Cubaanse autoriteiten en de filmmakers akkoord gaan, dan is het de eerste Hollywood-film sinds 1960 die daar opgenomen wordt. 

"Universal Pictures is momenteel druk bezig om goedkeuring te krijgen van zowel de Amerikaanse als de Cubaanse overheden voor de opnames van de film in Cuba."

De meest opnames worden gedaan in Atlanta. Daarnaast zijn dus ook Rusland en IJsland mogelijkheden.

Paul Walker

Het wordt de eerste film in de serie zonder hoofdrolspeler Paul Walker, die in 2013 verongelukte. Voor deel zeven werd wel de hulp van zijn broer ingeschakeld.

Actrice Michelle Rodriguez meldde een half jaar geleden aan E! News dat de crew toch met goede zin weer aan de slag gaat. "We moeten een goede reden hebben om zonder Paul door te gaan. Nu dit een wereldwijd succes is, en niet alleen een Amerikaanse baby, is het belangrijk dat we overwegen door te gaan."

Het achtste deel in de reeks moet op 14 april 2017 te zien zijn in bioscopen over de hele wereld, maar de cast voor de film is nog niet bekendgemaakt. Vin Diesel en Dwayne Johnson zullen zeker terugkeren. Jason Statham is nieuwkomer in de reeks. Straight Outta Compton-regisseur F. Gary Gray regisseert de film.