The Voice blijft in de prijzen vallen. De talentenjacht uit de stal van John de Mol werd woensdag door lezers van het blad People gekozen tot favoriete televisiecompetitie. 

Andere genomineerden voor de People's Choice Award in die categorie waren America's Got Talent, Dancing With The Stars, MasterChef en American Ninja Warrior.

De afgelopen twee jaar won The Voice ook al een People's Choice Award. In 2013 en 2015 won het van oorsprong Nederlandse programma in de Verenigde Staten een Emmy, voor Outstanding Reality-Competition Program. In 2014 kon The Voice een nominatie voor een Emmy niet verzilveren.

The Voice, waarin bekende artiesten als coach op zoek gaan naar een nieuw zangtalent, is naast in Nederland en de VS te zien in zo'n 140 landen. De coaches in de Amerikaanse versie zijn momenteel Adam Levine, Blake Shelton, Pharrell Williams en Gwen Stefani.

Video: Johnny Depp en Sandra Bullock winnen People's Choice Award

Johnny Depp en Sandra Bullock winnen People's Choice Award
Johnny Depp en Sandra Bullock winnen People's Choice Award

Furious 7

Furious 7 heeft voor zowel de 'Favoriete film' als de 'Favoriete actiefilm' gewonnen. Vin Diesel nam de prijzen namens de cast in ontvangst, en zong op het podium een kort emotioneel eerbetoon aan zijn overleden vriend en collega-acteur uit de film Paul Walker.

Diesel viste zelf achter het net in de categorie 'Favoriete Actiefilm-acteur', die prijs werd gewonnen door Chris Hemsworth. De 'Favoriete actiefilm-actrice' was Shailene Woodley. Channing Tatum kreeg de award voor de 'Favoriete filmacteur'. Voor het eerst in vijf jaar ging die prijs niet naar Robert Downey Jr., die wel weer was genomineerd.

Johnny Depp won de prijs voor de 'Favoriete dramafilm-acteur', terwijl als 'Favoriete dramafilm-actrice' Fifty Shades Of Grey-ster Dakota Johnson werd bekroond.

Sandra Bullock was de 'Favoriete filmactrice'. Zij versloeg Anne Hathaway, Meryl Streep, Scarlett Johansson en Melissa McCarthy, die wel de prijs voor 'Favoriete comedyfilm-actrice' won. McCarthy won dezelfde prijs in de televisie-categorie. De 'Favoriete comedyfilm-acteur' was Kevin Hart. Verder vielen de films Pitch Perfect 2 (comedy), Minions (familie), Taken 3 (thriller) en The Martian (drama) in de prijzen.

The Big Bang Theory

Bij de televisieprijzen bleek The Big Bang Theory populair. De serie was zowel de 'Favoriete comedyserie' als de 'Favoriete televisieserie', en hoofdrolspeler Jim Parsons werd verkozen tot 'Favoriete comedyserie-acteur'. Verder werden onder meer de series Homeland, Pretty Little Liars, Orange Is The New Black en Grey's Anatomy geëerd. Taylor Kinney kreeg de award voor 'Favoriete dramaserie-acteur'. Hij bedankte zijn verloofde, Lady Gaga, bij het in ontvangst nemen van de prijs.

In de muziekcategorieën was nieuwkomer The Weeknd de grote verliezer. Hij was met vijf keer het vaakst genomineerd, maar wist alleen de award voor 'Favoriete R&B-artiest' te verzilveren. De 'Favoriete mannelijke artiest' was Ed Sheeran, de 'Favoriete vrouwelijke artiest' Taylor Swift. Zij werd ook gekozen tot 'Favoriete popartiest'. Het 'Favoriete muziekicoon' van de lezers van People was dit jaar Madonna.

Britney Spears

Britney Spears had de uitreiking graag bijgewoond, maar de zangeres besloot thuis te blijven om uit te zieken. ''Ik had er graag bij willen zijn vanavond, maar ik begon me ziek te voelen", verklaart de popartiest.

The People's Choice Awards werden voor de 42e keer uitgereikt in meer dan vijftig categorieën.