David Schwimmer weigerde een gesprek met de wereldberoemde Kardashians Kim, Khloé en Kourtney.

De acteur heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar Robert Kardashian, die hij speelt in de nieuwe serie The People v. O.J. Simpson, zo vertelt Schwimmer aan The Hollywood Reporter.

"De producenten van Keeping Up With The Kardashians vroegen me of ik met de dochters wilde praten, maar dat leek me niet nodig. En ze wilden dat ik het voor de camera zou doen."

Wel sprak Schwimmer twee uur lang telefonisch met Kardashians ex-vrouw Kris Jenner. "Ik denk dat de mensen verbaasd zullen zijn over wie ze aannemen dat hij was gezien zijn kinderen en de naam Kardashian, en waar deze vandaag de dag voor staat", zegt de Friends-acteur. "Wat vooral interessant voor mij was is hoe gelovig hij was. Hij bad voor elke maaltijd en elke zakelijke afspraak, en was heel erg meelevend en gul."

O.J. Simpson

De in 2003 overleden Kardashian was de advocaat van de voormalig American football-speler O.J. Simpson toen deze werd beschuldigd van de moord op zijn vrouw Nicole. Ter voorbereiding las Schwimmer verder het book Run Of His Life, waarop de serie is gebaseerd, en hij bekeek het nieuws en interviews rondom de zaak terug.

"Ik realiseerde me niet hoe diepgaand zijn vriendschap met O.J. was, dus ik begon me af te vragen, waarom koos hij ervoor achter hem te blijven staan? Wat geloofde hij en veranderde dat?"

Simpson wordt in de serie gespeeld door Cuba Gooding Jr. en Selma Blair kruipt in de huid van Jenner, die destijds goed bevriend was met de vermoorde Nicole. Blair heeft Jenner wel in persoon ontmoet en de twee vrouwen zijn zelfs bevriend geraakt. "Ze was op ons kerstfeest", zo vertelde Khloé Kardashian woensdag tijdens een persconferentie over haar eigen talkshow. Zij en haar zussen waren nog erg jong in die tijd en worden gespeeld door kindacteurs.