Drie grote Britse bioscoopketens weigeren de nieuwe Tarantino-film The Hateful Eight te tonen. Cineworld en de bijbehorende ketens Picture House en Curzon liggen overhoop met de distributeur van de film, meldt de BBC.

Het conflict draait om de wijk West End in Londen. Distributeur Entertainment Film heeft de exclusieve rechten voor de film in die wijk gegund aan Odeon, een grote keten.

De drie andere bedrijven vinden dat oneerlijk en willen de film nu helemaal niet meer vertonen.

Volgens Entertainment is het helemaal niet oneerlijk. De film is gedraaid op 70 mm Ultra Panavision en het is voor het eerst in een halve eeuw dat er een film in dat formaat in de bios te zien is. "Vanwege de speciale eisen die zo'n film stelt aan de apparatuur, hebben we het grootste bioscoopscherm in West End nodig. De keus viel daarbij logischerwijs op Odeon", liet Entertainment Film weten.

Bekijk de trailer van The Hateful Eight:

Kosten

"Dit gegeven in combinatie met de extra kosten die hiervoor gemaakt worden, maakte het logisch om er een exclusieve overeenkomst van te maken. Cineworld kan de film overal in het land draaien behalve hier, en dat hebben ze afgewezen." De film wordt overigens in de meeste bioscopen niet in het originele formaat vertoond.