Fifty Shades of Grey-actrice Dakota Johnson noemt het wreed dat de filmindustrie geen rollen meer lijkt te hebben voor haar moeder Melanie Griffith en oma Tippi Hedren.

Volgens The Guardian vertelt de 26-jarige actrice aan Vogue UK dat ze zich op haar leeftijd al zorgen maakt over haar toekomst in Hollywood.

"Het maakt niet uit hoe sterk je bent, soms is er dat gevoel dat je niet meer gewild bent. Dat is absurd", aldus Johnson die vorig jaar bekendheid verwierf door haar rol in Fifty Shades of Grey.

Nog slechter

Johnson vindt dat alleen de situatie van haar 58-jarige moeder en haar 85-jarige oma nog slechter is dan haar eigen positie.

"Waarom wordt mijn moeder niet meer gevraagd voor films? Ze is een buitengewone actrice", waaraan ze toevoegt dat de "industrie keihard is".

De 58-jarige moeder van Johnson, Melanie Griffith, kreeg in 1988 nog een Oscar-nominatie voor haar rol in Working Girl. Haar oma, Tippi Hedren, speelde in films van onder andere Alfred Hitchcock.

'Leeftijdsdiscriminatie'

Johnson, die op dit moment te zien is in de film Black Mass, is niet de enige die haar ongenoegen uit over de vermeende leeftijdsdiscriminatie in Hollywood. Vorig jaar vertelde de 38-jarige Maggie Gyllenhaal dat ze te oud werd gevonden voor een rol.

Ook de 38-jarige Liv Tyler, voelt zich een 'tweede klas inwoner' in Hollywood op haar leeftijd.