Michael Bay zal ook de vijfde Transformers-film regisseren. Het wordt tevens het laatste deel van de serie waarin Bay de regie op zich zal nemen.

De regisseur en producent bevestigt in een interview met Rolling Stone dat hij de vijfde Transformers-film zal maken.

"Het is nog steeds geweldig", vertelt hij over het maken van nog een film rond de beroemde strip. "Het is leuk om een film te maken die door honderd miljoen mensen wordt bekeken. Maar dit is de laatste. Ik moet de scepter overdragen aan iemand anders."

De actiefilms rond de robots bleven overigens niet in de smaak vallen. Voor de vierde film, Transformers: Age of Extinction, sleepte Bay de Raspberry Award in de wacht voor slechtste regisseur. Ondanks de slechte kritieken van die film werd afgelopen oktober gemeld dat er nog zeker vier Transformers-films zullen worden gemaakt.

Thrillers

Bay staat bekend om zijn spektakelfilms; hij wil zijn reputatie dan ook graag uitbreiden met bijvoorbeeld thrillers en komedies. "En misschien een historische film."

Ook documentaires passen daarbij: "We zijn bezig met een documentaire over de stroperij rond olifanten. Het is verschrikkelijk wat er gaande is. Als dit zo doorgaat is het over tien jaar afgelopen met de olifant."