De zevende Star Wars-film The Force Awakens blijft de best bezochte film in de Amerikaanse bioscopen.

Dat meldt persbureau AP zondag.

De film bracht in het derde weekend 88,3 miljoen dollar op. De totale opbrengst in de VS komt hiermee op 740 miljoen dollar. Daarmee is The Force Awakens de op één na succesvolste film ooit in de Amerikaanse bioscopen.

Het nieuwste deel in de sf-reeks moet alleen nog Avatar voor zich dulden. De film van regisseur James Cameron bracht in de VS 760 miljoen dollar op, maar vermoedelijk verpulvert Star Wars ook dit record de komende week.

Recordtijd

Voor de jaarwisseling al bracht The Force Awakens in een recordtijd wereldwijd 1 miljard dollar op. Nog nooit eerder presteerde een film dat binnen twaalf dagen. Wereldwijd heeft Star Wars trouwens nog een aantal titels voor zich. Ook in dit lijstje staat Avatar nog nummer in, met een wereldwijde opbrengst van 2,7 miljard dollar.

De tweede plaats in de Amerikaanse boxoffice is trouwens voor de komedie Daddy’s Home met Mark Wahlberg en Will Ferrell, die 29 miljoen dollar opleverde. De derde plaats is voor The Hateful Eight, de nieuwe film van Quentin Tarantino. Deze bracht in het openingsweekend een teleurstellende 16,2 miljoen dollar op.