NU.nl belicht iedere maand een selectie van films die momenteel in de bioscoop draaien en die nog uit moeten komen.

Met deze maand aandacht voor The Big Short, Creed en Spotlight. Op NU.nl verschijnen komende maand uiteraard recensies van grote films als The Hateful Eight, Joy, The Revenant en The Danish Girl.

The Big Short

De dramafilm vertelt over de financiële crisis in de jaren 2007 tot 2010, die de hele wereld heeft getroffen door de stagnerende huizenmarkt en met name de kredietzeepbel die barstte.

Hoewel The Big Short met acteurs als Ryan Gosling, Christian Bale, Brad Pitt en Steve Carrell bij veel critici hoge ogen gooit, is de Britse krant The Guardian juist minder enthousiast. "Het is zeker te waarderen dat de filmmakers zoveel mogelijk informatie in de film wilden stoppen, maar hierdoor leek het meer op een aflevering van The Office."

De Belgische krant De Morgen is al wat meer tevreden over de film. Vier sterren krijgt het van de filmrecensent.

Video: Bekijk de trailer

Creed

Over Creed is de filmpers unaniem enthousiast: op Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 93 procent. "Stallone op zijn best", zegt The Telegraph, die echter als een van de weinigen de film 'maar' drie sterren geeft.

Creed gaat over de zoon van Apollo Creed, de bokser die in Rocky II, III en IV werd gespeeld door Carl Weathers. Waar vader Creed en Rocky Balboa (gespeeld door Sylvester Stallone) nog tegenstanders waren, gaat de zoon bij hem in de leer.

Video: Bekijk de trailer

Spotlight

Een andere grote kanshebber voor de Oscars is de film Spotlight, die een score van 97 procent heeft bij Rotten Tomatoes. De film over de krant The Boston Globe, dat in 2002 een kindermisbruikschandaal binnen de katholieke kerk aan het licht bracht, krijgt de ene positieve recensie na de ander.

The Washington Post durft het zelfs te vergelijken met de klasse van Citizen Kane en All the President's Men.

Video: Bekijk de trailer