Christoph Waltz wil, als hij wordt gevraagd, nog twee Bondfilms maken. Zijn voorwaarde is wel dat Daniel Craig dan ook terugkeert in de hoofdrol.

Dat meldt The Daily Mirror zondag.

Waltz speelde in megahit Spectre de rol van schurk Franz Oberhausen. Het was onduidelijk of de schurk de film overleeft, al zijn er veel fans die de Oostenrijkse acteur en zijn personage graag terug zien keren.

Mogelijk zou ook actrice Judi Dench nogmaals terugkeren in de nieuwe Bondfilm, in scenes die zich in het verleden afspelen. Hoewel haar personage in Skyfalll overleed, maakte zij toch kort haar opwachting in Spectre.

Records

Spectre breekt in de bioscopen nog steeds alle records, zo passeerde de film vorige week in Nederland de 2 miljoen bezoekers. Er zijn slechts zes titels die dat sinds 1991 is gelukt. In de film wordt Bond geconfronteerd met een geheim uit zijn verleden.

Het gebeurt vrijwel nooit dat schurken terugkeren in Bondfilms. De beroemdste uitzondering op die regel was Jaws, de man met de stalen kaken. Acteur Richard Kiel speelde die rol twee maal, in The Spy who loved (1977) en Moonraker (1979). Ook toen speelde zijn populariteit een rol in het besluit van de makers om hem nogmaals te vragen.

De verwachting is dat Bond 25 in 2017 in de bioscopen te zien is.