James Spader heeft door zijn hoofdrol in The Blacklist "absoluut" geen sociaal leven meer. "Ik zie mijn vrienden niet vaak. Ik bel ze ook nooit, aangezien ik meestal de makers van de serie aan de lijn heb." 

NU.nl sprak hoofdrolspeler James Spader over het nieuwe seizoen, dat vanaf maandagavond niet op RTL 4 maar bij RTL 5 te zien is.

"Ik ben met zo'n seizoen ongeveer negen maanden bezig. Het voelt als een marathon; ik werk dan ook zeven dagen per week aan die serie", legt hij uit. "Maar om het te nuanceren: het is zeer leuk werk en ik word er zeker goed voor betaald."

Derde seizoen

Maandagavond om 20.30 uur gaat het derde seizoen van The Blacklist in première bij RTL 5. RTL heeft voor de mensen die de eerste twee seizoenen wel of niet heeft gezien een samenvatting gemaakt.

De Amerikaanse misdaadserie gaat over 's werelds meest gezochte crimineel Raymond Reddington, die zichzelf aangeeft bij de FBI om hen te helpen met het afwerken van een zogenoemde blacklist. Hij staat erop samen te werken met Elizabeth Keen (gespeeld door Megan Boone), een jonge FBI-agente.

Bekijk de trailer van seizoen 3 van The Blacklist:

Perfectionist

Ondanks zijn inspanningen voor de serie, wil Spader zichzelf geen perfectionist noemen. "Sommige mensen zien mij misschien zo, maar ik weet niet hoe je het anders moet doen", vervolgt hij. 

"Door de jaren heen heb ik wel als acteur geleerd wat ik precies moet doen om energie te houden voor de opnames, maar het is niet zo dat er voor mij andere manieren zijn om die negen maanden te overleven."

Geen vrienden

Dat de 55-jarige acteur zijn rol als hoofdrolspeler in The Blacklist heel serieus neemt, blijkt wel uit de opmerkingen die hij maakt over zijn gedrag op de set. "Mijn tegenspeelster Megan en ik zijn geen vrienden van elkaar. Ik hoef geen sociale relatie met mijn tegenspelers. Ik heb zelf vrienden en familie, dus ik ben niet geïnteresseerd om met haar vrienden te zijn. Het is altijd zo geweest."

"Maar op die manier kunnen Megan en ik heel goed samenwerken. We moeten zoveel doen, dat er absoluut geen ruimte is om een kwartiertje gezellig met elkaar te kletsen. Het zorgt ervoor dat we beter op ons werk kunnen concentreren."

Producent

Halverwege het tweede seizoen werd Spader ook aangewezen als uitvoerende producent van de serie. Voor de acteur betekent dat echter geen extra werkzaamheden. "Ik heb nog altijd hetzelfde aantal invloed op de serie als bij de eerste afleveringen. Dat ik nu producent van de serie ben geworden, is meer een soort blijk van waardering."

"En dat is het fijne. Ik vind het juist zo leuk om dit te doen omdat de serie zo goed in elkaar zit. De cast is nagenoeg perfect. Het derde seizoen laat ook duidelijk zien dat we met een zeer goed team werken en dat er zeker ruimte is voor meer verhaallijnen."