'Quentin Tarantino heeft idee voor Django Unchained gestolen'

Filmmaker Quentin Tarantino wordt beschuldigd van schending van auteursrechten. Twee mannen beweren dat het idee voor de film Django Unchained uit 2012 niet van hem zelf komt.

Oscar Colvin jr. en Torrance J. Colvin willen Columbia Pictures en The Weinstein Company voor de rechter slepen. Ze claimen dat de makers van Django Unchained zich hebben laten inspireren door hun script Freedom. Zo zouden de hoofdpersonages erg veel lijken op die uit Freedom.

"Voor Django Freeman was er al een ontsnapte slaaf genaamd Jackson Freeman die zijn gezin wilde vrijkopen van een kwaadaardige plantage-eigenaar", staat in de aanklacht.

"En voor dr. Schultz was er een andere blanke man, met de naam Samson, die meneer Freeman hielp bij het redden van zijn dierbaren."

Tarantino-sausje

Torrance Colvin zou het script hebben ingediend bij de William Morris Agency. De naam Tarantino viel volgens hem toen met het bedrijf werd gesproken over regisseurs en producenten die geschikt zouden zijn voor Freedom. "De beklaagde heeft het verhaal en plot van Freedom van een Tarantino-sausje voorzien."

De Colvins eisen een schadevergoeding van miljoenen dollars. Ze noemen Tarantino een 'zelfverklaarde dief'. Daarvoor verwijzen de twee aan een oude uitspraak van de filmmaker: "Ik steel uit alle films die ooit zijn gemaakt."

Tarantino, Columbia Pictures en The Weinstein Company hebben nog niet gereageerd.

Tip de redactie