Cees Geel streeft er in de nieuwe serie Flikken Rotterdam naar zijn rol als politieagent zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten. "Wij willen niets dan respect uitstralen naar het korps."

"Je moet niet vergeten wat agenten iedere dag mee maken en met wat voor idioten ze te maken hebben. Daar moet je rekening mee houden. Dat wil je ook laten zien als acteur."

Verschillende Rotterdamse agenten spraken zich bij de aankondiging van de nieuwe serie in juni woedend uit over investeringen in de serie, maar volgens de acteur is dat nergens voor nodig. Zelf heeft hij weinig gemerkt van de opschudding, zo laat hij aan NU.nl weten.

"Iedere dag waren agenten bij de opnames en nooit heeft iemand iets van ontevredenheid laten merken. De medewerking is groot en we krijgen hele goede reacties. Ik weet dan ook wel zeker dat het toen echt om een klein groepje ging: mensen die spraken vanuit hun emotie en niet rationeel nadachten. Het potje waarvan medewerking aan Flikken Rotterdam werd geboden, is niet hetzelfde potje als waar zij iets uit krijgen."

Geel ziet de opmerkingen dan ook niet als een reden om zich zorgen te maken over de serie. "Het drukt niet op de pret, het zijn maar een paar mensen."

Collega Huub Stapel sluit zich daar bij aan. "Je kunt je niet over alles opwinden. Iedereen is overal kwaad over. Ik zit er ook echt niet mee. Ik lees dat en denk: ja, dat kan je vinden. We hebben ontzettend veel steun gehad vanuit het korps en ik denk dat critici zich snel zullen bedenken als ze het eindresultaat zien."

Flikken Maastricht

In juni werd Flikken Rotterdam aangekondigd, na het aanhoudende succes van Flikken Maastricht, dat inmiddels aan seizoen elf gaat beginnen. De nieuwe serie is geen directe spin-off, iets wat beide acteurs prettig vinden.

"Het is echt een op zichzelf staande serie. Dat moet ook, je moet niet constant denken: 'dat heb ik eerder gezien'. Maar het succes van Flikken Maastricht, natuurlijk zie ik dat graag terugkomen bij Flikken Rotterdam. Ik wil zo een paar seizoenen door", aldus Stapel.

Ook Geel ziet duidelijk een unieke kant aan Flikken Rotterdam. "We zitten nog veel meer op het politiewerk en minder op die persoonlijke relaties. Wie weet komt dat laatste nog in latere seizoenen hoor, maar momenteel gaat het veel meer om het werk en veel minder om 'wie vindt wie leuk?'."

De acteurs zijn benieuwd naar de meningen van het publiek, maar het grootste compliment heeft Geel naar eigen zeggen al binnen. "Tijdens de opnames zeiden de agenten dat ze zich mij zo als collega konden voorstellen. Dat is toch prachtig?"