Acteur Hayden Christensen vond aanbiedingen na Star Wars niet verdiend

Hayden Christensen kreeg na zijn rol in Star Wars: Episode II - Attack of the Clones heel veel verschillende rollen aangeboden, maar hij had niet het gevoel dat hij die eer verdiende. "Het voelde alsof het me allemaal te makkelijk werd gemaakt."

"Ik wilde niet doorgaan en het gevoel hebben dat het allemaal geluk was", aldus Christensen, die ruim vijf jaar niet in films speelde, in gesprek met L.A. Times.

De inmiddels 34-jarige acteur speelde in 2002 en in 2005 in de Star Wars-films de rol van Anakin Skywalker, maar is niet terug te zien in de nieuwe film die in november 2015 uitkwam. In 2010 speelde hij nog in Vanishing on 7th Street, waarna hij bijna vijf jaar uit de filmwereld verdween. Hij keerde terug in American Heist.

De acteur heeft zelf voor zo'n pauze gekozen. "Een paar jaar vrij nemen kan natuurlijk serieus effect hebben op je carrière. Maar ik vond dat juist wel aantrekkelijk. In mijn achterhoofd ging het 'als dit slecht is voor je carrière, dan is dat maar zo. Als ik daar uit kan komen en terug kan komen op dit niveau heb ik het gevoel dit te verdienen'."

Christensen werd wel genoemd voor een mogelijke cameo, waarbij hij kort te zien zou zijn in Star Wars: The Force Awakens, maar daar is uiteindelijk van af gezien. De acteur is wel te zien in 90 Minutes in Heaven.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie