Patrick Martens dacht aan stoppen met acteren

Patrick Martens kreeg dit jaar een hoofdrol in de hitmusical The Bodyguard én was te zien in twee succesvolle bioscoopfilms. Maar Martens moest dit bijna missen, omdat hij vorig jaar overwoog te stoppen als acteur.

"Je kan soms niet voorspellen hoe het balletje rolt", constateert de 37-jarige uit Breda.

"In 2014 had ik weinig werk, en ik had me eigenlijk voorgenomen te gaan stoppen met acteren. Ik wilde vooral niet zo’n klaagacteur worden die de hele tijd maar roept dat het vak zo zwaar is en dat er te weinig rollen zijn."

Zijn goede vriendin Georgina Verbaan praatte dat plan uit zijn hoofd. "Dat is echt een keerpunt geweest", blikt Martens terug.

"Toen kwam er opeens van alles langs. Alsof iedereen opeens zag dat ik er weer zin in had. Ja, acteren betekent vaak een onzeker bestaan. Maar dat geldt natuurlijk voor zoveel mensen in deze tijden van economische crisis."

Keet & Koen

De acteur speelde de hoofdrol in Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan en vertolkt een bijrol in de bioscoophit Fashion Chicks. Bovendien is hij elke avond te zien in het Beatrix Theater als doortrapte pr-man in de musical The Bodyguard. "Het is een lekker hysterische rol, dat ligt me blijkbaar wel”, grinnikt Martens.

Het is zijn eerste musicalrol. "Ik heb heel kort getwijfeld of ik het wel kon. Maar eigenlijk was het een no-brainer: ik ben één van de grootste fans van de film met Whitney Houston. En je leert heel veel van het spelen in zo'n enorme productie.”

Podium

Bovendien bevalt het Martens, die de afgelopen jaren vooral te zien was als presentator van Nickelodeon-programma's en Telekids, heel goed om weer op het podium te staan. "De liefde voor het acteren is ooit begonnen toen ik als jochie bij een amateurgezelschap in Breda zat", vertelt hij.

"Via Zoop ben ik in de televisiewereld gerold. Maar misschien wordt het tijd om eens te verkennen of ik misschien wat meer de theaterkant op moet gaan. Ik heb daar nooit echt serieus werk van gemaakt."

Geen spijt

Hij heeft absoluut geen spijt dat hij door het succes van Zoop een beetje in de 'kinderhoek' is beland. "Het heeft me heel veel goeds gebracht. En het enthousiasme van kinderen is geweldig. Maar ik die kant van mijzelf misschien ook zelf wel een beetje te veel geconserveerd."

Martens is zeker tot juli te zien in The Bodyguard. Fashion Chicks draait nog in de bioscopen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie