USA Today heeft J.J. Abrams uitverkozen tot Filmpersoonlijkheid van het jaar. De 49-jarige regisseur boekt momenteel wereldwijd succes met zijn film Star Wars: The Force Awakens.

"De ervaring van het maken van deze film was ontelbaar keer uitdagender dan wat dan ook", zei Abrams tegen USA Today over de kaskraker.

"Maar het gaf ook de meeste voldoening. De ervaring te weten dat we bezig waren met iets dat zoveel betekent voor zoveel mensen, het proces mogelijkheden te ontdekken en het verhaal te vinden dat tot ons allemaal sprak... het was een en al verwondering."

Verder noemt de website Adele als muzikant van het jaar, Jeffrey Tambor als televisiepersoonlijkheid van het jaar en actrice Taraji P. Henson van de serie Empire als entertainer van het jaar. Haar personage Cookie werd eerder door het blad Time al het meest invloedrijke personage van 2015 genoemd. "Mijn leven is erg veranderd", vertelt Taraji over haar rol in de serie. "Wie had gedacht dat Cookie me dit soort bekendheid zou geven?"

Bekijk de trailer van Star Wars: The Force Awakens Trailer: