Actrice Maggie Smith kon het niet droog houden na afloop van de laatste opnames van Downton Abbey

Daily Mail plaatste foto's van de cast van de succesvolle serie over de adellijke familie Crawley. Met kerst wordt de laatste aflevering ooit uitgezonden door de ITV.

Op de foto's is van alles te zien. Zo moet Smith, die Lady Violet speelt, er een beetje van huilen als de laatste opname erop zit. Ze slaat geëmotioneerd een hand voor haar gezicht en krijgt bloemen aangeboden. Andere foto's tonen scènes uit de laatste aflevering van Downton Abbey, die al wat over de verhaallijn verklappen.

Populair

De serie geldt als een van de succesvolste Britse producties ooit en is ook in Nederland erg populair. Miljoenen mensen leven mee met het wel en wee van de Crawleys, die zich met moeite staande houden in de periode na de Eerste Wereldoorlog, een tijd die voor de aristocraten een overgang betekent naar het moderne leven.

Minder personeel, werkende vrouwen en de noodzaak tot het verwerven van inkomsten spelen een belangrijke rol gedurende de reeks.

Lady Mary

Actrice Michelle Dockery, die Lady Mary speelt, is niet alleen in de serie weduwe. Zij verloor vorige week haar verloofde aan kanker.

In een eerder opgenomen interview dat woensdag werd uitgezonden in Engeland, beloofde ze de kijkers veel spanning, met een onverwachte 'twist'. Het was de eerste keer sinds het overlijden van haar verloofde dat ze op tv te zien was.

Video: Trailer laatste seizoen Downton Abbey