Georgina Verbaan kijkt met een zeer goed gevoel terug op de opnames van de film Brasserie Valentijn, al had ze aanvankelijk liever een van de twee andere rollen gespeeld waarvoor ze in de race was.

Dat vertelt ze in gesprek met NU.nl.

"Als ik eerlijk mag zeggen: er waren twee andere rollen in de film die ik in eerste instantie liever had gespeeld. Ik had wel gevraagd of ik een van die rollen mocht spelen, maar regisseur Sanne Vogel zag mij liever als de kalme Valentijn, omdat de andere rollen misschien wat voor de hand hadden gelegen. Uiteindelijk was het heel leuk om te doen."

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn (Verbaan) en chef-kok Angelo (Roeland Fernhout). Op Valentijnsdag zit het restaurant vol met romantische stelletjes. Niets lijkt een geweldige avond in de weg te staan tot Frank (Egbert-Jan Weeber), de oude vlam van Valentijn, opeens voor de deur staat.

Oude bekenden

Voor Verbaan waren de opnames van de film ook een zeer fijn weerzien met oude bekenden. "Ik werkte weer met Eggie (Weeber, red.) en met Roeland, wat heel fijn is. Het helpt natuurlijk wel, als je de mensen kent. Natuurlijk kun je ook een chemie hebben met mensen die je niet kent, hoor", zegt ze lachend.

"En het was allemaal op een locatie. Dat geeft een beetje het gevoel van een toneelstuk."

Geslaagd

Verbaan heeft een dag voor het interview de film gezien, maar kan niet zeggen of 'ie voor haar geslaagd is. Dat bedoelt ze echter niet op een negatieve manier. "Ik zie vooral mijn eigen missers, dus voor mij is een film nooit geslaagd. En daarnaast ben je als natuurlijk maar een pion in andermans universum."

"Je hebt het script niet geschreven, je hebt niet de leiding over hoe het gefilmd moet worden, je bent niet de eindverantwoordelijke voor de presentatie van de film en je bent ook niet de baas over wat voor kleren je aantrekt."

"Natuurlijk, op de set heb je wel een soort gevoel van verantwoordelijkheid", vervolgt ze. "En het voelt soms onmachtig dat je er niets meer aan kan doen, maar ik geloof wel dat dit een bijzondere productie is."

Succesvol jaar

De 36-jarige actrice heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. In oktober ontving ze de Gouden Kalf voor haar rol in De Surprise.

Verbaan heeft vooral het gevoel dat ze "net zo hard" gewerkt heeft als de jaren daarvoor. "Het lijkt alsof die Gouden Kalf al zo lang geleden is. Maar het is wel leuk, zo'n erkenning voor wat ik heb gedaan."

Beeld

Maar Verbaan heeft ook afgelopen jaar gemerkt dat er meer ooit wordt gevraagd naar het beeld over haar. "Het is wel grappig, dat ik een mening moet geven over iets wat ikzelf niet kan ervaren. Ik kan niet zien hoe ik gezien word, anders zou ik een 'schizofrene helikopterview' op mijzelf moeten hebben."

"Ik vind het dus een beetje gek", besluit ze.