Regisseur Esmé Lammers maakt vervolg op Soof

Regisseur Esmé Lammers gaat de komedie Soof 2 draaien. Dat heeft producent KeyFilm gemeld.

Het is het vervolg op de succesvolle film uit 2013, gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman. Lies Visschedijk speelde hierin een stuntelende huisvrouw die zich afvraagt of er niet meer in het leven is dan het gezin dat zij in haar eentje draaiende probeert te houden.

In het vervolg, dat als subtitel Als je je mondhoeken optrekt word je vanzelf gelukkig heeft, keren acteurs uit het origineel zoals Fedje van Huet, Dan Karaty, Anneke Blok en Alex Klaasen terug. De film moet eind 2016 in de bioscopen te zien zijn.

Antoinette Beumer

Het eerste deel werd geregisseerd door Antoinette Beumer en het was de bedoeling dat zij ook de sequel voor haar rekening nam. Maar Beumer besloot eerder dit jaar voorlopig geen films meer te maken omdat ze tijd nodig heeft om te revalideren van een ongeluk op de set van haar film Loft in 2010. Ze heeft nog steeds last van de gevolgen van die val.

Esmé Lammers maakte in het verleden films als Lang leve de koningin, Tom & Thomas en Amazones. Recent regisseerde Lammers nog de hitserie Bagels & Bubbels.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie