Serie A'dam-E.V.A krijgt steen in Westerkerk

De makers van hitserie A'dam-E.V.A. krijgen hun eigen steen in de achtermuur van de Westerkerk in Amsterdam. Regisseur Norbert ter Hall en scenarist Robert Alberdingk Thijm mogen de steen op 24 december zelf inmetselen in de kerkmuur.

Dat melden de makers donderdag.

Zij krijgen zelf ook een kopie van de gebakken steen mee naar huis. "De steen wordt gemetseld met de markering aan de achterkant, dus het zal verder niet zichtbaar zijn", vertelt Ter Hall.

"Maar de verrassing komt wel tevoorschijn als verbaasde archeologen de kerk ooit afbreken. En wij weten dat onze steen in het gebouw verstopt is en dat we voor altijd met Amsterdam, de hoofdpersoon van de serie, verbonden zijn."

Laatste reeks

Het derde seizoen A'dam-E.V.A., waarvan de opnames zijn afgerond, wordt in principe de laatste reeks van de populaire hitserie. De reeks wordt vanaf september uitgezonden. Maar Ter Hall en Alberdingk Thijm hopen volgend jaar nog wel een kerstspecial van A'dam-E.V.A. te mogen maken.

"Onze afleveringen spelen zich allemaal af in het voorjaar en de zomer", vertelt Ter Hall. "En we hebben een paar ideeën voor onze personages die veel beter in de decembermaand passen. Bovendien merken we nu al dat we zelf heel veel moeite hebben om afscheid van ze te gaan nemen."

Moderne leven

A'dam-E.V.A. gaat over verbindingen die mensen in het moderne leven met elkaar aangaan. De hoofdpersonages zijn Adam en Eva (Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven), die in het tweede seizoen proberen te wennen aan hun rol als ouders.

In reeks 3 gaan ook het homokoppel Harm-Jan en Jerom (Rick Paul van Mulligen en Rutger Remkes) proberen vaders te worden en starten zij de zoektocht naar een draagmoeder.

Lees meer over:
Tip de redactie