Enorme drukte rond première Star Wars in Los Angeles

De veelbesproken nieuwe Star Wars-film beleefde maandagavond onder grote belangstelling zijn première in Los Angeles.

Er stond een rij van bijna een kilometer lang voor de rode loper die klaarlag voor de grote opening van Star Wars: The Force Awakens, zo meldt People.

Sommigen kampeerden dagenlang om een goed plekje te krijgen bij het filmtheater. Filmpremières zijn dagelijkse kost op de Hollywood Boulevard, maar voor het zevende deel van Star Wars moesten zelfs straten worden afgezet.

Mensen kwamen van heinde en verre om een glimp op te vangen van sterren als Harrison Ford en Star Wars-bedenker George Lucas, maar vooral om de film zelf te vieren. Velen kwamen verkleed en een Australisch stel gaf elkaar het jawoord voor The Chinese Theatre, de bioscoop waar het evenement plaatsvindt.

Familiefilm

Behalve de acteurs liepen ook stormtroopers over de rode loper, net als de robots C3PO and R2D2. Lucas, die niet betrokken was bij het produceren van de nieuwe film, legde vanaf de rode loper aan de pers uit dat hij met Star Wars aanvankelijk vooral een familiefilm wilde maken.

"Het is een film over families en de nalatenschap die een generatie achterlaat voor de volgende. In het begin wilde ik een film doen voor jonge mensen die door de puberteit gaan, met veel mythologische en spirituele thema's."

Video: Enorme drukte rond première Star Wars in Los Angeles

Nederland

In Nederland heeft de film inmiddels het voorverkooprecord verbroken. Voor de eerste twee dagen zijn al ruim 115.000 toegangskaarten verkocht. Daarmee laat de film Fifty Shades of Grey en Spectre achter zich. Dinsdagavond vindt de officiële première in Nederland plaats.

Tip de redactie