Openingsfilm IDFA krijgt Kristallen Film

A Family Affair, de openingsfilm van het IDFA dit jaar, heeft meer dan 10.000 bezoekers getrokken. Daarom heeft regisseur Tom Fassaert een Kristallen Film gekregen. 

De prijs wordt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt als een documentaire zoveel bezoekers haalt.

Het is de vierde productie dit jaar die een Kristallen Film krijgt uitgereikt. De eerste drie documentaires waren Sergio Herman, Erbarme Dich en Het Nieuwe Rijksmuseum. Voor zover het NFF kan nagaan is het nog niet eerder gebeurd dat in een jaar vier documentaires zoveel bezoekers wisten te trekken.

Zoektocht

In A Family Affair vertelt regisseur Tom Fassaert over zijn zoektocht naar het verleden van zijn familie. Op zijn dertigste verjaardag ontvangt Fassaert een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne, een vrouw die hij op dat moment alleen kent van mythes en de overwegend negatieve verhalen van zijn vader.

Als moeder plaatste ze haar twee zoons in een kindertehuis en emigreerde ze van de één op de andere dag naar Zuid-Afrika, ver weg van haar familie. Fassaert besluit in te gaan op haar uitnodiging, maar niet zonder zijn camera mee te nemen.

A Family Affair draait nog in negentien bioscopen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie