Acteur Bill Murray is bezig met het ontwikkelen van een filmproject dat hij zelf gaat regisseren.
 

Dat vertelt hij in een interview met de website The Film Stage.

Murray regisseerde in 1990 al de komedie Quick Change. "Toen ik dat deed, dacht ik dat ik altijd films zou blijven regisseren", vertelt de acteur. "Ik vond het leuk om te doen en ik kan goed praten met acteurs. Ik ben visueel ingesteld en ik kan best schrijven."

Bekijk hier de trailer van Quick Change:

Trailer - Quick Change
Trailer - Quick Change

Project

Toch kwam het er de afgelopen 25 jaar niet van. "Maar ik ben wel weer aan iets bezig", verklapt Murray. Hij ontwikkelt momenteel een project met scenarist Mitch Glazer, die voor Murray ook Scrooged en A Very Murray Christmas schreef. "Ik kan er nog niet heel veel over zeggen, het staat nog in de kinderschoenen. Maar het is wel tijd dat het weer eens gebeurt dat ik ga regisseren."

Ghostbusters

Verder vertelt Murray in het interview dat hij uitkijkt naar de nieuwe versie van Ghostbusters, met actrices Melissa McCarthy, Kristen Wiig en Elizabeth Perkins in de hoofdrollen. "Ik was eerst huiverig voor het idee", bekent hij.

"Ik wilde zelf nooit een nieuwe versie maken. Maar deze vrouwen zijn heel erg grappig. En het lost het probleem op hoe je toch een andere Ghostbusters kan maken zonder dat het ook voelt als iets dat echt alleen maar gemaakt is omdat de vorige nou eenmaal populair was."