De Nederlands-Ierse film Love and Friendship is geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Filmfestival.

Dat heeft producent Revolver donderdag bekendgemaakt. Het festival vindt eind januari plaats in de Amerikaanse staat Utah en geldt als één van de belangrijkste filmevenementen van het jaar.

Love and Friendship is de verfilming van een onbekende roman van schrijfster Jane Austen, Lady Susan. Het is een verhaal dat Austen als tiener schreef. De hoofdrollen zijn voor internationale sterren Kate Beckinsale, Stephen Fry en Cloe Sevigny (Boys don’t Cry).

De romantische komedie vertelt over de beeldschone Lady Susan (Beckinsale), een weduwe die eind achttiende eeuw voor zowel zichzelf als haar dochter op zoek is naar een geschikte echtgenoot.

Het is de eerste maal dat dit specifieke verhaal van de schrijfster van Pride and Prejudice en Sense and Sensibility wordt verfilmd. Austen zelf vond haar boek achteraf te frivool en refereerde er zelf eigenlijk nooit naar. De film is een coproductie van Revolver Film, de Ierse producent Blinder Films en de Franse producent Chic (Un Prophet).

De regie is in handen van Whit Stillman. Het camerawerk komt van Richard van Oosterhout, die eerder A’dam-E.V.A. en films van Nanouk Leopold draaide. Het is nog niet bekend wanneer Lady Susan in Nederland te zien is.