Ricky Gervais is druk bezig zich voor te bereiden op zijn terugkerende rol als presentator bij de Golden Globes volgende maand. Grappen zouden wederom beledigend kunnen zijn, waarschuwt hij.

"Het zou iedereen ter wereld kunnen beledigen. Of mensen vinden het juist leuk", vertelt hij in een video-interview waarvan People een voorproefje van laat zien. "Het is juist opwindend om dat niet van te voren te weten."

De komiek vertelt dat hij ervoor zorgt dat hij het vooral zelf naar zijn zin zal hebben. "Als je het leuk maakt voor jezelf komt het goed over zonder dat het te zelfzuchtig wordt. Soms krijg ik een adrenalinestoot als ik een grap schrijf. Dan ben ik enthousiast over hoe goed ik denk dat het is. Maar het effect is onbekend, het kan ook de verkeerde kant op gaan."

Gervais presenteerde het filmgala ook al in 2010, 2011 en 2012. Zijn harde grappen konden toen niet door iedereen gewaardeerd worden. Ondanks terugkerende controversie mocht Gervais toch weer terug komen nadat de vorige drie edities werden gepresenteerd door Tina Fey en Amy Poehler.