Actrice Chloë Grace Moretz speelt de hoofdrol in de Kleine Zeemeermin. De actrice heeft onthuld dat ze de rol niet met de bekende rode haren zal spelen, maar met blond haar.

Dat zegt de actrice tegen Entertainment Tonight.

Het verhaal van de zeemeermin die haar leven onderwater wil opgeven vanwege haar liefde voor een prins op land is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. In de animatiefilm die in 1989 verscheen heeft de zeemeermin rood haar.

Veel mensen zijn opgegroeid met dit beeld van de zeemeermin en uiten nu kritiek op het feit dat de vrouw in de nieuwe film blond haar heeft. In het oorspronkelijke sprookje heeft de zeemeermin geen bepaalde haarkleur. Haar haar wordt alleen beschreven als "lang" en "dik".

Script

Het script van De Kleine Zeemeermin wordt mogelijk geschreven door Richard Curtis (War HorseBridget Jones's Diary), de gesprekken met Curtis zijn nog gaande. 

Sofia Coppola stapte eerder op als regisseur van het project vanwege andere opvattingen over de uitvoering van het project. Een nieuwe regisseur is nog niet bekendgemaakt.

Eerst zal de 18-jarige actrice nog te zien zijn in Bad Neighbours 2 met Seth Rogen en Zac Efron.