Lady Gaga hoopt dat kijkers van American Horror Story haar serieus nemen als actrice. 

''Dat niemand denkt: oh daar hebben we haar, ze wil nu ook acteren. En dan zeker een kledinglijn, en een platenlabel. Want dat is wat iedereen verwacht, dat ik een imperium opbouw. Maar daar geef ik geen fuck om", vertelt ze in het AD.

Gaga volgde al sinds haar elfde acteerlessen in New York en brengt haar acteeropleiding eindelijk in praktijk. ''Wat ik vooral wilde, was dat het een natuurlijke overstap zou zijn."

Over haar rol van de goedgeklede, maar bloeddorstige gravin Elizabeth zegt de extravagante artiest: ''Vanwege haar stijl denken veel mensen dat zij op mij lijkt, maar dat is niet zo. Zij is koel, berekenend. Ik ben dramatisch, maar wel lollig. Ik vind het zelfs moeilijk de hele tijd gemeen te moeten doen."

Nerveus

Lady Gaga was tijdens de opnames wel nerveus, erkent ze. "Ik ben de halve nacht bezig geweest om me voor te bereiden. Geloof me, ik werk me uit de naad om niet voor paal te staan naast zulke goede acteurs. Godzijdank heb ik een ijzeren discipline. Ik realiseer me meer en meer dat dit een van mijn sterkste punten is als artiest."

Naast Lady Gaga spelen andere grote namen een rol in de serie, onder wie Oscar-winnares Kathy Bates, Angela Bassett en Naomi Campbell.

Video: Lady Gaga te zien in American Horror Story

Lady Gaga te zien in American Horror Story
Lady Gaga te zien in American Horror Story