Star Wars: The Force Awakens-producent Kathleen Kennedy heeft bevestigd dat Jar Jar Binks, bekend van The Phantom Menace, niet aanwezig zal zijn in de film.

Dat meldt The Guardian maandag, die aanwezig was bij een persconferentie van de producent.

"Jar Jar zit absoluut niet in de film", zei ze, waarna het aanwezige publiek begon te klappen en te juichen. 

Het personage van de planeet Naboo is niet geliefd bij veel Star Wars-fans. In 2006 werd hij zelfs verkozen tot het meest irritante filmpersonage allertijden.

Ewoks

Kennedy meldt verder dat de geliefde Ewoks uit Return of the Jedi ook niet in het zevende deel van de beroemde Star Wars-reeks zullen verschijnen. Een reden daarvoor is niet gegeven.

Star Wars: The Force Awakens wordt geregisseerd door Amerikaan J.J. Abrams. Die is onder meer bekend als regisseur van de twee meest recente Star Trek-films, en als maker van tv-series Alias en Lost. In tegenstelling tot de vorige drie delen zegt Abrams minder gebruik te maken van special effects, maar meer echte sets en effecten toe te passen.

Video: Trailer Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens
Star Wars: The Force Awakens

Scenario

Het scenario van Star Wars: The Force Awakens is van de hand van Lawrence Kasdan, de scenarist van de hoogst gewaardeerde Star Wars-film The Empire Strikes Back. De muziek is weer gecomponeerd door John Williams.

Star Wars: The Force Awakens is de eerste Star Wars-film die wordt uitgebracht sinds Disney de serie in 2012 van bedenker George Lucas heeft overgenomen. Lucas is voor dit zevende deel en nog twee te verschijnen films creatief consultant.

Het zevende deel van Star Wars gaat op 16 december 2015 in Nederland in première.