Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jeroen Spitzenberger

Jeroen Spitzenberger in film over kunstvervalser Han van Meegeren

Acteurs Jeroen Spitzenberger, Porgy Franssen en Roeland Fernhout gaan de hoofdrollen spelen in 'Een echte Vermeer' over meestervervalser Han van Meegeren.  
Door BuzzE

De opnames gaan woensdag van start, zo maakten distributeur Cinéart en producenten FuWorks, Rinkel Film en Cadenza Films zondag bekend.

Spitzenberger speelde eerder al de hoofdrol in het oorlogsfilm Süskind van regisseur Van den Berg. Verder is de acteur bekend van zijn rollen in Alles is liefde, Divorce en Mannenharten.

Andere grote bijrollen in de film van regisseur Rudolf van den Berg zijn voor Lize Feryn, Raymond Thiry en Dewi Reijs. 

Wraak

De film vertelt over het leven van schilder Han van Meegeren (1889-1947). Hij ontving voor zijn eigen schilderijen geen erkenning en kreeg last van een flinke dosis vergeldingsdrang. Uit wraak vervalste hij schilderijen van grootmeesters als Vermeer.

"Deze film over meestervervalser Han van Meegeren en zijn grote liefde geeft me de kans om iets voelbaar te maken van het wezen van de kunst en van kunstenaarschap", stelt regisseur Van den Berg.

De opnames voor de film zullen plaatsvinden in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Kroatië. Veel producenten hebben de afgelopen jaren geprobeerd een project over Van Meegeren van de grond te krijgen. Eerder waren ook Tygo Gernandt en Willem Nijholt genoemd als hoofdrolspelers in films over zijn leven.

Een echte Vermeer moet in het najaar van 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.


Lees meer over:

Jeroen Spitzenberger

Aanbevolen artikelen