Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Pathé verkoopt al 56.000 kaarten voor Star Wars

Bioscoopketen Pathé heeft in de voorverkoop van de nieuwe Star Wars-film al 56.000 kaarten verkocht.
Door NU.nl

Dat meldt het AD zaterdag.

Pathé maakt alle grote zalen vrij in de kerstvakantie voor The Force Awakens. "De voorverkoop loopt geweldig. Als je even met je ogen knippert zit de zaal vol," aldus Daniella Koot, verantwoordelijk voor de programmering van Pathé Cinemas, tegen de krant.

Ook de nachtelijke voorstellingen zijn bijna uitverkocht. "Dan zitten mensen soms om half drie 's nachts al te kijken. In totaal zijn er bij ons 56.000 kaartjes in de voorverkoop verkocht.'' 

Bekijk de trailer van The Force Awakens:

Beeld uit video: Bekijk de trailer van The Force Awakens
Afspelen knop

Bekijk de trailer van The Force Awakens

Bekijk de trailer van The Force Awakens

Records

Sommige kenners verwachten dat de Star Wars-film het record van Jurassic World, waarbij in het openingsweekend internationaal 208 miljoen dollar (196 miljoen euro) werd verdiend, zal gaan verbreken.

Walt Disney-topman Alan Horn vindt dit "een gevaarlijke aanname". Hij haalt aan dat films die vlak voor Kerstmis in premiere gaan nooit grote lanceringen opleverden. "Je kunt een film die uitkomt in de zomer niet vergelijken met een film die uitkomt in december", zei hij eind november.

Onbekend

Horn vindt het moeilijk om te voorspellen wat het openingsweekend zal brengen. "We bevinden ons met deze film op onbekend terrein. Bovendien moet het grootste gedeelte van de campagne voor de film nog beginnen."

Star Wars - The Force Awakens zal op 18 december voor het eerst in Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Fans kunnen de film op 16 december al zien in Nederland.


Lees meer over:

Star Wars

Aanbevolen artikelen